Ervaringen van cliënten

In de afgelopen 30 jaar mochten wij honderden cliënten met succes begeleiden. Enkele van deze cliënten over OrthoHulp:

Ans (32 jaar)

Wat me meteen opviel, al in het eerste gesprek, was de duidelijkheid en hartelijkheid waarmee de coach me tegemoet trad. Geen wollige taal. Geen geklets. Rechtuit en uit het hart. Dat heeft de hele coaching geduurd en heeft enorm bijgedragen aan het succes van mijn coaching. Ik ben nu gewend aan mijn angsten en kan er mee omgaan in het dagelijks leven. Wat een opluchting.

Joop (58 jaar)

Op mijn werk liep het eigenlijk al zo’n jaar of vijf niet goed. Steeds vaker was mijn werk niet af en kreeg ik negatieve beoordelingen. Met zweet in mijn handen reed ik ’s morgens naar mijn werk. Op advies van mijn leidinggevende ben ik intensieve supervisie gaan volgen in Esch. Wat een verademing. Een coach die precies, tot het bot, snapte waar het om ging. Ik begreep ook ineens dat dit veel te maken had met mijn werkopvattingen zoals ik die eigenlijk al vroeger als oudste zoon had meegekregen.

Ouders van Janne (7 jaar)

Met Janne ging het eigenlijk op school en ook thuis al niet goed vanaf haar vierde. Ze reageerde vaak onverwachts op een agressieve manier en dat werd steeds erger naarmate ze ouder werd. Al vrij snel bleek in de coaching, ook in samenwerking met de leerkracht, dat Janne met name bij toets momenten zich terugtrok om daarna heftig te reageren. Ze ging slecht met spanning om en wilde het zo graag zo goed doen voor ons. In samenwerking met school zijn we in de coaching flink op weg om het leven voor Janne en haar omgeving een stuk minder heftig te maken.

Antwan (16 jaar)

In het begin moest ik wel erg wennen. Ik was bang voor paarden, en eigenlijk voor alle beesten! Het wonder gebeurde: binnen een half uur had Marleen me al zo ver dat ik, rustig ademhalend, Bachelor kon aaien langs zijn hals. Op de een of andere gekke manier had ik ook contact met Bachelor. Vanaf dat moment heb ik twee maanden lang om de twee weken, en steeds intenser, met Bachelor ‘ gespiegeld’ , zoals Marleen dat noemt. O ja, mijn angst om contact te leggen met mensen om me heen is wonderbaarlijk verminderd. Dankjewel Marleen en Bachelor.

Bastiaan (11 jaar)

Marleen heeft me geholpen om me beter te concentreren.  Ik moest Bachelor steeds schoonmaken en voeren. Steeds hetzelfde doen. Soms lukte dat en vaak niet. Op school kan ik me nu beter concentreren. Ik hoop wel dat ik van mijn ouders op paardrijles mag!

Monica (25 jaar)

Ben bij Marleen, en een beetje Ard, terecht gekomen door mijn dwanghandelingen. Vreselijk, ik was bijna ieder moment bezig met controle  over alles. Was kapot. Na twee startgesprekken met Ard ging ik verder met Marleen. Eerst met Bo, haar dressuurpaard. Wat een prachtig beest. Gek genoeg werd ik iedere keer weer diep van binnen rustiger als ik Bo mocht verzorgen. Borstelen, poetsen en vooral strelen. Daar genoot hij zichtbaar van. Op het eind heb ik nog een afrondend gesprek met Ard en Marleen samen gehad. Mijn dwanghandelingen zijn voor driekwart verdwenen. Wow….