Nieuw boek ‘Burn-out bij kinderen en jongeren’ verschijnt op 20 november

Op het Middagsymposium ‘Burn-out onder leerlingen, uitdaging voor iedereen!’ op 20 november wordt ons nieuwste boek gepresenteerd: Burn-out bij kinderen en jongeren. Voor Ard is dit zijn 41e boek.

Podcast: Bram Bakker in gesprek met Ard Nieuwenbroek over Burn-out onder jongeren

Veel jongeren lijden, vaak ongezien, onder een burn-out. Verbonden met stress, perfectionisme en depressie. Contextueel coach en supervisor Ard Nieuwenbroek schreef een boek en vertelt erover.

Nieuw: Middagsymposium ‘Burn-out onder leerlingen, uitdaging voor iedereen!’

Verbazing en ongeloof zijn vaak reacties op het besef dat ook leerlingen, niet alleen (jong)volwassenen, een burn-out kunnen krijgen, wat wordt bevestigd door onderzoeken van het Trimbosinstituut, HBSC en RIVM. Hieruit blijkt dat een derde van de middelbare scholieren regelmatig stress ervaart, een belangrijke factor voor burn-out.

Podcast: Therapeut Ard Nieuwenbroek over de impact van een overleden broertje of zusje

Voor een gezond en vervuld leven is een goede balans in je leven essentieel. Maar hoe bewaak je die persoonlijke balans?

Woorden van een Elviskind na een succesvolle therapie

Anne Broeren zette haar gevoelens om in mooie woorden.

Elviskinderen – In de schaduw van een overleden broer of zus

Wanneer je partner overlijdt, word je weduwe of weduwnaar. Als je ouders niet meer leven, ben je wees. Verlies je je kind of een broer of zus aan de dood, dan is daar echter geen woord voor. Aan de ene kant is dat vreemd, want voor hoeveel situaties bestaan nu geen woorden? Aan de andere kant is het ergens wel logisch dat voor iets wat tegen elke natuurwet indruist, geen woorden bestaan. Toch voelen wij de drang om wel woorden te geven aan dit soort zware omstandigheden. Om ook hierin het onzegbare zegbaar te maken.

De kans dat een kind geboren wordt als Elviskind is eigenlijk best groot, ook nu nog

De gestolde rouw van ouders na het verlies van een kind door een miskraam, een stilgeboorte, een wiegendood, ziekte of ongeluk in de eerste vijf levensjaren, maken dat bij de volgende zwangerschap de baby als Elviskind wordt geboren.

Wanneer zal ik goed genoeg zijn? Een vervangende kinderreis naar genezing

Geen moeder, geen ouder, kan zich voorbereiden op de vreselijke ervaring van de dood van een kind.

Nieuw: Tweedaagse training ‘Tussen thuis en school’

Iedere leerling heeft ouders. Al of niet gescheiden, in leven, bekend of onbekend. Als school heb je altijd met ouders te maken. Niet alleen op ouderavonden. In de individuele begeleiding van leerlingen spelen ouders, al of niet op de achtergrond, een zeer belangrijke rol. Soms is dat lastig. Soms helpend.

De ontmoetingsdag ‘Ik als Elviskind’ bracht heling!

Er gingen jaren overheen totdat Ard mij onlangs vertelde over zijn nieuwe boek ‘Elviskinderen begeleiden’. Wat zijn Elviskinderen vroeg ik? Hij vertelde hierover en meteen voelde ik, dat dit niet voor niks was, om hier weer over te horen. In zijn boek las ik weer over: Alleengeboren tweelingen. Ik ben naar de ontmoetingsdag ‘Ik als Elviskind’ geweest.