Internationaal middagsymposium ‘Elviskinderen’

Middagsymposium met onder andere topdeskundigen: Kristina Schellinski, M.A./Dipl. Psy.  Dr. Bram Bakker en drs. Ard Nieuwenbroek

Op 30 november 2023 organiseert OrthoHulp een internationaal middagsymposium met als titel: ‘Elviskinderen, in de schaduw van je overleden broertje of zusje’. 

Al jarenlang komen we ze in onze praktijk tegen: Elviskinderen. Het gaat om levens van vele mensen, jong en oud, die als kind in een bijzondere positie terecht zijn gekomen: voor hun geboorte overleed een eerder geboren broertje en zusje.

Een Elviskind is het kind dat na zo’n jonge dood wordt geboren; vernoemd naar rock-‘n-roll-legende Elvis Presley. Zijn oudere tweelingbroertje overleed tijdens de geboorte en dat noodlot is Elvis zijn leven lang op dramatische wijze blijven achtervolgen. Deze schaduw treft veel Elviskinderen en veroorzaakt vaak levenslang psychisch lijden.

Het is een onderwerp dat ons nauw aan het hart ligt. ❤️ Tijdens het internationaal symposium neemt Ard Nieuwenbroek je daarom, samen met Bram Bakker en Kristina Schellinski, mee in de wereld van Elviskinderen. Hoe herken je een Elviskind bijvoorbeeld en hoe kan je iemand in zo’n situatie het beste begeleiden?

Het Internationaal middagsymposium ‘Elviskinderen’ zal een bijzondere middag worden waar zowel zorg- en onderwijsprofessionals, lotgenoten en ouders samen kunnen komen.

Meer info en inschrijven »

Internationaal middagsymposium ‘Elviskinderen’