Nieuw: Internationaal workshopcarrousel ‘Elviskinderen, een stap verder…’

‘Elviskinderen begeleiden’ was een intens en succesvol symposium in november 2023. Een middag waar Elviskinderen ‘op de kaart’ zijn gezet. Kinderen (jong of oud) die zijn geboren voor of na de dood van een broer of zus. Die middag was een belangrijke eerste stap.

“Wat een ontroerende en aangrijpende middag is dit geweest”
“Ik wil hier iets mee voor mezelf en mijn werk”
“Het is vanmiddag net of er puzzelstukjes op hun plek zijn gevallen”
“Mijn complimenten voor alle sprekers, wat een kanjers!”
Internationaal workshopcarrousel ‘Elviskinderen, een stap verder…’

We zijn klaar voor een volgende stap. Op woensdag 6 november 2024 organiseert OrthoHulp in Zaltbommel tussen 10.00 uur – 16.30 uur een workshopcarrousel met drie workshops:

1. Begeleiden van Elviskinderen in de praktijk (Ard Nieuwenbroek)
In deze workshop staat het begeleiden van Elviskinderen (jong en oud) centraal. Ard verkent eerst de verschillende mogelijkheden en laat dan, met een vrijwillige deelnemer, in een begeleidingssessie de praktijk ook zien en meemaken. Na de sessie is er ruimte voor reflectie en vragen.
2. Individuatie bij Elviskinderen (Kristina Schellinski)
Deze internationaal erkend deskundige op het gebied van ‘replacement children’ neemt de deelnemers mee in het avontuur van het (opnieuw) vinden van individuatie, in het bijzonder bij Elviskinderen. Dat doet ze met een inleidend stukje theorie, gevolgd door praktijk. Deelnemers worden hier interactief bij betrokken op een verrassende manier.
3. Bijna een jaar verder (Claudine van der Sommen)
Als volwassen Elviskind maakt Claudine tijdens het novembersymposium een diepe indruk op alle 160 deelnemers. Een onvergetelijke, kwetsbare en leerzame ervaring voor iedereen. Bijna een jaar verder neemt Claudine de deelnemers mee in haar worstelingen en zoeken. Ze deelt ook nu op kwetsbare wijze haar (leer)ervaringen en haar successen. Dat gebeurt op een interactieve wijze met de deelnemers.

Meer informatie en aanmelden »